6 Şubat 2015 Cuma

pratik cheesecake


adı cheesecake olunca pratiklik deneyimle oluşuyo aslında ama bu gerçekten çok pratik ve inalımazz lezzetli bir tarif

2 paket eti burçak
160 gr tereyağ

1 paket krem şanti
1 bardak süt
1 paket labne
2 paket limon jölesi

üzeri için hazır çikolata veya böğürtlen sos seçim size kalmış

öncelike cheesecake mizin alt tabanını hazırlıyoruz
bisküvi leri robottan geçirip un haline getiriyoruz
200 gr tereyağımızı eritip biskuvilerle karşıtırıyoruz
kelepçeli bir kalıba iyice bastırarak yerleştiriyoruz
(pastamızın peynirli kısmı dökerken çok sıvı olucağından kelepçeli kalıbınızın sıkı sıkı kapalı olduğunu kontrol edin yoksa benim gibi tim tezgahı temizlemek zorunda kalırsınız sızıntılardan dolayı :))

bir bardak süt ile krem şantimizi hazırlıyoruz
içine bir paket labneyi ilave edip pürüzsüzleşene kadar iyice çırpıyoruz
diğer yandan 2 paket jöleyi kendi tarifine göre hazırlıyoruz
en son jöleyide peynirli kremşanti karışıma ekleyip iyice birbirine karışına dek çırpıyoruz
işteeee en tehlikeli kısım umarım sizin kalıplar sızıntı yapmaz
dolapta bekleyen tabanı çıkarıp sosunu üzerine yavaşça döküyoruz
yaklaşık 4 saat dolapta bekletmek gerekiyor
kalıbı salladığınızda üst kremanın iyice sertleşmiş olması gerekiyor
en son cheesecake mizin üzerine sosumuzuda dköp servis ediyoruzz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder