27 Ocak 2015 Salı

Sayın Pavlova

Küçükken pastaneye girdimmi raftan ilk almak istediğim şeydi bezeler,küçük küçük tek lokmalık.Bizim o küçük bezeler büyümüş adam olmuşta avrupaya gidip kendine yeni isim bile bulmuş hayırsız Sn Pavlova .Büyümüş derken öyle böyle değil hemde koca bir pastanın altını kaplıcak kadar.

Geçen aylarda citys in içindeki limonata da karşılaştım kendisiyle enfesti nerdeee bizim o naylon poşet içindeki küçük bezeler :))) çok daha kabarık çok daha lezzetli hele birde taze meyve ile birleşince yemede otur seyret,eve gelir gelmez interneti kitapları karıştırıp bu yeni bezeyi araştırdım.sonuç sayın pavloya çıktı ,servisi ülkesine göre değişiyor ,geçen İngiltere ziyaretimizde bir cafede denedim canım pastanın üzerine birde acı biber eklemişler neymiş tatlıya acı yakışırmış çiğköfteyi çikolataya bulayıp yemek gibi birşey o yüzden sonucu hiç yazmıyorum,tüm tadım ve tarif topalamalarımla ortaya çıkan has türk pavlovası karşınızda
resimdeki meyveler kış meyveleri olduğudan ilk görüntü patates salatasını andırabilir ,siz bulursanız bir kaç çilek ekleyip görüntüyü renklendirin derim

4 yumurta akı
200 gr toz şeker
7 gr mısır nişastası
1 tatlı kaşığı sirke

sosu
1 paket krema
70 gr pudra şeker

süslemek için
muz
çilek
ananas
kivi
isteğe bağlı tüm meyveleri

öncelikle fırını 150 dereceye ayarlayın
4 yumurta akını mikserde hızlı devirde çırpıyoruz azar azar şekeri ilave edip tepecikler oluşana kadar yaklaşık 15 dk mikserle hızlı devirde çırpıyoruz ,nişasta ve sirkeyi ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla akları söndürmeden karıştırıyoruz,
yağlanmış kağıt üzerine 22 cm çapında bir daire oluşturucak şekilde bezemizi yayıp fırınımıza gönderiyoruz
yaklaşık 1 saatte pişiyor
fırından çıkan bezenin üzeri için
krema ve pudra şekerini çırpıyoru
koyu bir krema haline gelicek
bezenin üzerine kremasınıda ekleyip
en son meyvelerle süslüyoruz

şimdiden afiyet olsun
soğuktan korkmayanlar pastayı dondurmayla servis etmeyi unutmasınlar süper oluyooo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder