4 Ocak 2011 Salı

Çakma Kavala Kurabiyesi

Piyasada son dönemde satılmaya başlayan meşşhurr kavala kurabiyesi ,eminim hemen hepiniz tatmışsınızdır,benden minik bir tavsiye eğer yunanistan ve civarında yakınlarınız varsa mutlaka orjinalini istetin ve tadın ,ozaman bizdeki tariflerin neden çakma olduğunu anlıcaksınız
kurabiyenin diğer un kurabiyelerden en önemli farkı
un ve bademin birlikte kavrulması

165 gr toz badem
300 gr un
180 gr pudra şekeri
130 gr tereyağ
1 paket vanilya
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

badem ve unu pembeleşene kadar kısık ateşte kavuruyoruz
diğer yandan tereyağ,şeker,yumurta,vanilya,kabartma tozunu birlikte çırpıyoruz
ılıyan un ve bademi karışıma ekleyip birlikte harmanlıyoruz eğer hamurunuz vıcık olduysa biraz daha un ekleye bilirsiniz
kurabiye kalıpları yardımıyla yarım ay şeklini verip yağlı kağıda yerşeltirin
önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dk pişirin
fırından çıkardıktan 5 dk sonra pudra şekerine bulayıp servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder