4 Ocak 2011 Salı

Elmalı rulo

1 paket krema
1 paket margarin (yarısını tereyağ kullanırsanız dahada lezzetli oluyorlar)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
vee eskilerin deyimiyle aldığı kadar un

iç malzemesi
2 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım tatlı kaşığı toz karanfil
kuru üzüm
4 yemek kaşığı esmer şeker

süslemek için
pudra şekeri

tüm malzemeyi bir güzel harmanlıyoruz,elimize yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince un eklemeyi kesiyoruz,aslında bu baz hamurdur hamuru ikiye bölüp bir kısmına biraz tuz eklerseniz alın size poğaça hamuru.Hamurun orjinalinde bir bardak yoğurt vardır aslında ama zamanında birlikte çalıştığım bir ustam hamura yoğurt veya süt eklemek yerine kremayla yoğurursak daha gevrek olucağını söylemişti,kesinlikle haklı krema inanılmaz bir gevreklik veriyor hamura
elimizdeki hamurumuzu merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açıp üçgenler kesiyoruz ,üçgenlerin içine rendelenmiş elma,şeker,üzüm,tarçın,karanfil karışımını ekleyip çok bastırmadan sarıyoruz, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz
piştikten 5 dk sonra pudra şekerine bulayıp servis yapabilirsiniz
(içerisinde yumurta olmadığından ağzı kapalı kavanozlarda 4 gün tazeliğini korumaktadır
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder