7 Ocak 2011 Cuma




çikolatalı havuçlu kek

Aslında bildiğimiz havuçlu kek ama misafire ikramlık olunca üzerlerine şık kıyafetlerini giymek zorunda kaldılar,havuçlu kek yaparken iki önemli detay var biri havuçları hamurunuza eklemden önce rendelenmiş havuçların suyunu iyice sıkmak diğeride esmer şeker kullanmak bu iki detayı atmazsanız kekiniz starbuck la yarışabilir,

4 yumurta
1 bardak sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı esmer şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı suyu sıkılmış havuç
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
ceviz
isteğe bağlı zencefil

yumurtalarımızın sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz,beyazlarıyla şekerimizi krema haline gelene kadar yaklaşık 10 dk mikserin hızlı devrinde çırpıyoruz ( ne kadar uzun süre çırpıp beze hamuru kıvamına getirirsek kekimiz okadar kabarık olur) sarılarıda eklenerek çırpmaya devam edilir,sırasıyla süt ve yağ ilave edilir, en son un kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpma teli yardımıyla kekin ana hamuru oluşturulur,
havuç,vanilya tarçın,ceviz de eklenerek yağlımış tepsimizde önceden ısıtılımış 180 derecelik fırında 40 dk pişirilir,
ben bugünkü misafirlerim için üzerlerine kuvertur çikolatayı benmari usulü eritip sürdum dekor kağıtlarıyla süsledim,
yaratıcılık size kalmışş

afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder