4 Ocak 2011 Salı

Zencefilli kurabiye

Zaten herşey onunla başladı, küçük melisamla ilk altı ay ben ne yesemde sütümden ona yarasın die düşünürken,sonraki aylarda tüm sebze kombinasyonlarından oluşan bir dünya mama üreterek yedirme çabaları ,halbuki daha karnımdayken söz vermiştim öyle peşinden tabakla gezen annelerden olmıcam diye:) ama oluyormuş onun ağzına atıp yutturduğun herbir lokmanın insana verdiği mutluluğu anca anne olunca anlıyormuş insan .Minik cadı 2 yaşını doldurdu artık kendi isteklerini söyleyebilir hale geldi (ki bu gerçekten yorucuymuş) annii kuyabiyee dediği her an ona yaptığım bir kurabiye bu ,minikler için oldukça besleyici ,cici bebe yerine de kullana bilirsiniz.

125 gr yumuşatılmış tereyağ
110 gr esmer şeker
3 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 çay kaşığı zencefil
yarım su bardağı bal

üstünü süslemek için
240 gr pudra şekeri
1 yumurta akı
1 çay kaşığı limon suyu

tereyağ ,şeker,yumurta sarısını mikserle güzelce çırpıyoruz,bal,un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın gerekirse un ve bal ilavesi yapabilirsiniz

hamuru tezgahınıza açın ve çocukların keyifle yemesi için kalıplarla şekillendirin,önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15 dk pişirin ve soğumaya bırakın

ben çocuklar için hazırlanan gıdalarda şeker hamuruna karşıyım o yüzden süslemede daha doğal ürünler kullanmaya özen gösteriyorum
yumurta akını limon suyuyla kar haline gelene kadar çırpın ve azar azar pudra şekerini ilave edin ,koyulaşan kremamızı yağlı kağıttan yaptığımız kulaha yerleştirip kurabiyelerinizi süsleyin,kremanın donması için 15 dk bekleyin
tüm miniklere afiyet olsunnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder