7 Ocak 2011 Cuma

muzlu rulo pasta

Cemil usta çok kızıcak reçetlerini sizlerle paylaştığımı görünce:)) dersin ilk cümlesi şöyle başlamıştı çünkü
usta asla reçetesini paylaşmaz,yoksa hiçbir zaman kendi speyelini oluşturamazsın:)) ne yapıyım ya ben duramıyorum bide ben herkesin elinin bir lezzeti olduğuna inanırım,istediğin kadar 50 gr şeker,5 gr tuz de kimin elinden çıkıyorsa ürün onun elinin lezzetini katar içine

hep bu pandispanya nasıl böyle kırılmadan rulo olur die şaşırırdım meğerse varmış bir püf noktası
işte tarifimizz

3 adet yumurta
10 gf pasta katkı maddesi
40 gr şeker
50 gr un
25 gr su
2,5 gr kabartma tozu

krema
 yarım kg süt
4 yumurta sarısı
100 gr şeker
20 gr un
20 gr mısır nişastası

kek için
bütün malzeme bir kaba konup 5 dk çırpılır,karışım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dikdörtgen olucak şekilde dökülür 200 derecelik fırımda 7-8 dk pişirilir,pandispanyanın daha esnek olması için bir gece öncesinden hazırlamanızı tavsiye ederim
krema
yarım kilo sütü bir tencerede kaynatın ,diğer taraftan yumurta sarıları,şeker,un,nişatayı çırpma teli ile güzelce karıştırıp,kaynayan süte yavaş yavaş ilave dip çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırın (asla mikser kullanılmayacak)

kremamız soğuduktan sonra pandispanyamızın üzerine bolca sürüyoruz orta muzunuda yerleştirdiktek sonra dikdörtgenimizin uzun kenarından rulo yapmaya başılıyoruz

pastanızın üzerini krema ve çikolatayla süsleye bilirsinizz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder